7 Ekim 2015 Çarşamba

Mayasız Poğaça Tarifi Mayasız Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır

Mayasız Poğaça Tarifi  Mayasız Poğaça Yapmanın Püf  Noktaları Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır, mayasız poğaça tarifi oktay usta, mayasız sütlü poğaça tarifi, mayasız poğaça nasıl yapılır, pratik mayasız poğaça tarifi, mayasız patatesli poğaça tarifi, mayasız sade poğaça tarifi 

Mayasız Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvıyağı
  • Bir tane yumurta (sarısını ayırıp üzerine sürün)
  • Bir paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Bir çay kaşığı tuz

İçi İçin:

  • 250 gram beyaz peyniri veya lor peyniri

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Mayasız Poğaça Yapılışı
Yoğurma kabına yumurtanın beyazını, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu koyup karıştırın.
İçine un ve kabartma tozu ilave edin.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapın.
Yapılan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın.
 Elinizde yuvarlayıp, avuç içiyle bastırarak biraz açın.
Avuç içiyle açtığınız hamurun ortasına peyniri koyup yuvarlayarak kapatın.
Poğaçaları tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serpin.
Fırın ısısını 175 dereceye ayarlayın.
Poğaçaları fırına verip yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.