13 Ekim 2015 Salı

İŞİD Toyota Marka Araçlara Nasıl Sahip Oldu İşte Cevabı

İŞİD Toyota Marka Araçlara Nasıl Sahip Oldu İşte Cevabı
İŞİD terör örgütünün çok sayıda Toyota marka araçla konvoy yaması, İŞİD'e bu araçları kimlerin temin ettiği sorusunu gündeme taşımıştı. İşte o sorunun cevap ABD'den geldi.  ABD merkezli "Ron Paul Barış ve Refah Enstitüsü", IŞİD'in kullandığı çok sayıdaki Toyota marka araçla ilgili bir açılama yaptı. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı ve İngiltere Hükümeti'nin, Toyota marka araçları 2013-2014 yılında Beşar Esad yönetimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) gönderdiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca, "ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD'in elindeki Toyota marka araçlarla ilgili soruyu Toyota şirketine değil, ABD Dışişleri Bakanlığı'na göndermeliydi. Washington, bu konuda Toyota'ya sorular yönelterek, insanların IŞİD'in elindeki araçlar hakkında ABD'den şüphelenmesini engellemek istemiş olabilir" denildi.

ABD Toyota'ya sormuştu
ABD yönetimi, IŞİD terör örgütünün çok sayıda Toyota marka 4x4 araca nasıl sahip olduğunun aydınlatılması için firmadan bilgi talep etmiş, Toyoto’dan Washington’a "Terör örgütlerinin araçlarımıza nasıl sahip oldukları konusunda en ufak bilgiye sahip değiliz" yanıtı gelmişti.