27 Ekim 2015 Salı

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan: Türkiye'de darbe yapacak iki ekip var

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan: Türkiye'de darbe yapacak iki ekip var
Hayat TV'de soruları yanıtlayan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Türkiye'de darbe yapacak iki ekip olduğunu söyledi.

Hayat TV’de, "Ne Yapmalı Nasıl Yapmalı" programına katılarak seçimlere ilişkin soruları yanıtlayan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, 'Türkiye’de darbe ihtimali var mı?' sorusuna, "Türkiye’de darbe girişimi her zaman vardır. 7 Haziran seçimlerinden hemen sonrada Türkiye’de bir darbe girişimi olduğunu düşünüyorum. Partimizin sağ duyusu olmasaydı, partimizin sakinleştiren söylemleri olmasaydı. Bugün Türkiye çoktan bir darbe ile karşı karşıya kalacaktı.” ifadelerini kullandı.

Buldan, 'Kim yapmış olacaktı bu darbeyi?' sorusuna ise, "Cumhurbaşkanı’nın içinde olduğu bir ekip var. Ve bunun dışında farklı bir ekip daha var. Ben Türkiye’de iki ayrı ekip olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığına yakın olan ekip, cumhurbaşkanının başkanlığına onay veren ve yapmayacakları hiçbir şey yok. Bunlar ayrı bir güç. Ama karşı tarafta da Cumhurbaşkanına karşı olan başka bir güç var. 1 Kasım seçimlerinden sonra yine buraya gelirsek belki kimleri kastettiğimizi söyleyebiliriz. Onlarda ayrı bir güç." dedi.