15 Ekim 2015 Perşembe

Çocukların Fotoğraflarını Facebook'a Koymayın Uyarısı

Çocukların Fotoğraflarını Facebook'a Koymayın Uyarısı
BBC Türkçe’nin haberine göre, Almanya'nın Hagen kenti polisi anne babalara çocuklarının fotoğraflarını Facebook'a koymama uyarısı yaptı. Yayımlanan mesajda fotoğrafların pedofiller tarafından kopyalanıp, değiştirilebileceği, çocukları ilerideki yaşamlarında utandırabileceği uyarısı yapıldı.

Hagen Polisi Sözcüsü Hanki Ulrich yaptığı açıklamada, "Tüm kullanıcıların internette yaptıkları her şey konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz. İyi düşünmekte fayda var çünkü internet asla unutmaz" dedi.

İngiltere'de de çocukların korunması için çalışan yardım kuruluşu NSPCC, konuya ilişkin  yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Tüm ebeveynler çocuklarının fotoğrafını çekip, yakınlarına gösterme keyfini özgürce yaşamalı. Ancak fotoğrafları internete koyarken dikkatli olmalı. Cinsel suçluların masum aile fotoğraflarını değiştirebildiğini biliyoruz ve yazılım alanında kaydedilen gelişmeler bunu daha da kolaylaştırdı. Ebeveynler çocuklarının fotoğraflarını internette paylaşırken, gizlilik ayarlarını kontrol ettiklerinden emin olmalı" ifadelerine yer verdi..