29 Ekim 2015 Perşembe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesi tartışma konusu olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesi tartışma konusu olmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasanın ilk 4 maddesi bizim açımızdan tartışma konusu olmaz. Çünkü ’Kurucu iradenin iradesinin yansıdığı maddeler’ diye kabul ediyoruz biz onları. Laiklik ilkesi elbette yani Türkiye Cumhuriyeti evet demokratik, laik, sosyal hukuk devletidir. Bu zaten benim gördüğüm kadarıyla bütün siyasi partilerinde bir anlamda ortak hedefi, ortak amacı gibi görülüyor. Burada da bir sorunumuz yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever’in yönettiği Liderler Konuşuyor programına katıldı. Gazeteciler Murat Yetkin ve Ali Bayramoğlu’nun sorularını yanıtlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in "Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak" sözlerini de şantaj olarak nitelendirdi.

"Seçime gidiyoruz, bir sonraki seçimin hesabı yapılıyor" diyen CHP lideri, "Bu halka güven duymuyoruz anlamına gelir. Bir seçim yapıldı vatandaş görevini yaptı, bir partiye tek başına yönetim bırakmıyoruz oturup anlaşın dediler. Ama bu gerçekleşmedi. Yeniden seçim kararı alındı. Şimdi oy kullanılmaya başlanmadan önce benim istediğim sonucu vermezsen bir daha bir daha sandığa götüreceğim. Bu halka yapılan bir şantaj" diye konuştu.

Son dönemdeki terör saldırılarına da değinen CHP lideri, "Ben IŞİD’i bir siyasi partiye bağlamıyorum. PKK’yı da bir siyasi partiye bağlamıyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ile çatı adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan da övgüyle söz eden Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin bey Cumhurbaşkanı olsaydı, Türkiye bugün Ortadoğu bataklığında değildi" dedi. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu’nun parlamentoya girmesini de son derece olumlu bulduğunu dile getirdi.

Dün akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi önünde silah sesleri yükselmişti. Canlı yayında konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kim, hangi gerekçeyle ateş eder anlamakta zorlanıyorum" dedi ve Türkiye’nin gergin ortamdan bir an önce kurtulması gerektiğini kaydetti.

Programda İpek-Koza grubuna kayyum atanması konusu da gündeme geldi. İş dünyası ve yabancı sermayenin kaygı duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Her an malınıza el konabilir. Cumhuriyet savcısı bir yazıyla kayyum atayabiliyorsa burada demokrasi ve hukuk askıda demektir. Daha vahim olanı kayyum olarak atanan kişinin iktidara yakın isimlerin olması.

Kaynak:.chp.org.tr