8 Ekim 2015 Perşembe

Açma Tarifi Açma Nasıl Yapılır Açma Yapmanın Püf Noktaları

Açma Tarifi, Açma Nasıl Yapılır, Açma Yapmanın Püf Noktaları, Açmalar Kolay Açma Tarifi, Pratik Açma Yapılışı, Açma Malzemeleri.

Açma Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı tam buğday unu
  • Üç çorba kaşığı toz şeker
  • 20 gram yaş maya
  • Bir çorba kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı ılık su
  • İki çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için Malzemeler:
  • İki tane yumurtanın sarısı
  • İki çorba kaşığı tereyağı

Açma Yapılışı
Yaş mayayı yoğurma kabına koyup su ile karıştırın.
Mayayı bu şekilde 5 dakika bekletin.
Daha sonra üzerine toz şekeri, tuzu, suyu ve tereyağını ilave edip karıştırın. 
Son olarak unu da ilave edip hamuru yoğurun.
Kulak memesi kıvamından az daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapın.
Hamurun mayalanması için 15 dakika bekletin.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın, 
Yağlanmış bir zemin üzerinde elinizle açın.
İçine zeytinyağı ya da erimiş tereyağı sürüp rulo şeklinde kıvırın.
Son olarak hamuru simit şeklinde katlayıp tepsiye dizin. 
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.