17 Eylül 2015 Perşembe

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi Domatesli Acı Biber TurşusuYapmanın Püf Noktaları

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi, Domatesli Acı Biber Turşusu  Yapılışı, Domatesli Acı Biber Turşusu Yapmanın Püf Noktaları

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım kilo acı kıl biber
  • 3 kilogram domates
  • 2 baş sarmısak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı iri tuz ( tuzlu seviyorsanız biraz daha fazla koyabilirsiniz)

Domatesli Acı Biber Turşusu Yapılışı
Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. 
Sarımsakları 4-5 parçaya bölün. 
Doğradığınız malzemelerin üzerine sirke, yağ ve tuzu döküp karıştırın. 
1 saat kadar beklettikten sonra kavanozlara doldurun. kapağını sıkıca kapatın.
Domates ve biberlerin bıraktığı suyunu da üzerine döküp kapağını sıkıca kapatın.
Buzdolabına koyun.
Bir hafta beklettikten sonra turşunuz hazır.