17 Temmuz 2015 Cuma

AKP ve CHP Koalisyon Görüşmelerinde İki Konuda Anlaştı

AKP ve CHP Koalisyon Görüşmelerinde İki Konuda Anlaştı
AKP ile CHP heyetleri arasındaki koalisyon görüşmeleri bayramda da hız kesmeden devam ediyor. CHP'nin Koalisyon heyetinde bulunan İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AKP heyetiyle iki konuda anlaştıklarını açıkladı.

Hamzaçebi, heyetlerarası görüşmelerde Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için AKP ve CHP ortak görüş ifade ettiklerini söyledi. Ayrıca kurulacak hükümetin güçlü ve 4 yıllık olması yönünde de fikir birliğine varıldığını ifade etti. 

CHP'li Akif Hamzaçebi'nin açıklamaları şöyle:
Seçim doğru bir karar değil. Sorunların ağırlaşmasına neden olur. Millet aynı kararı verirse ne yapılacaksa şimdi de o yapılmalıdır. Hayır ben bu kararı beğenmedim sen bu kararını değiştir olmaz. Bu demokrasiye zarar verir. Koalisyonlardan da korkmamak lazım. Koalisyon kötü bir şey değildir. Koalisyon uzlaşma demektir. 
Özgürlükleri baskılayan sınırlayan yasaların kaldırılması, yargı bağımsızlığının sağlanması. Ekonominin istihdam yaratan sürdürülebilir yüksek büyüme ortamına kavuşturulması, dış politika, Kürt sorunu. Hiçbiri diğerinden daha az önemli değildir. Kurulacak hükümet bunu başarmak çözmek zorundayız.
Hamzaçebi, Kurban Bayramı’na kadar emekliye ikramiyenin yetişip yetişmeyeceğine ilişkin soruya ise, “CHP seçim projelerinin arkasındadır. Nerede olursak olalım onları sahipleneceğiz. Onları asla kenarda bırakmayacağız” dedi.