7 Temmuz 2015 Salı

AKP Kulislerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Yerine Binali Yıldırım'ın Getirileceği Konuşuluyor

AKP Kulislerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Yerine Binali Yıldırım'ın Getirileceği Konuşuluyor

Ankara'da siyaset kulisleri yine hareketli günler yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresi AKP Genel Başkanlığına eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın getirileceğini konuşuyor. 

Koalisyon görüşmeleri AKP'nin 30 Eylül'e kadar yapması gereken Kongre planlarını da değiştirdi. Başbakan Davutoğlu'nun erken seçim tartışmaları nedeniyle AKP 5. Büyük Kongresini Ağustos ayında yapmayı planladığı iddia ediliyor. Davutoğlu'nun Büyük Kongre’ye Başbakan olarak girmek istediği gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

AKP 5. Büyük Kongresinde partiyi 3 yıl boyunca yönetecek 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri seçilecek. Mevcut MKYK üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği isimlerden oluşuyordu. Davutoğlu'nun bu sayede AKP içindeki dengeleri değiştirmeyi planladığı kulislerde dillendiriliyor. 

Ancak kongre tarihi yaklaştıkça Cumhurbaşkanı'na yakın çevreler AKP'de bir lider değişimi olabileceği sinyalini vermeye çalışıyor. Kulislerle Erdoğan'ın Davutoğlu ile yolları ayıracağı ibrenin eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan yana kaydığı konuşuluyor.