11 Ocak 2015 Pazar

Zayıflamak İçin Haftada 3-4 Defa Egzersiz Yapın

Zayıflamak İçin Haftada 3-4 Defa Egzersiz Yapın
Zayıflamak isteyen kişilerin haftada 3-4 kez egzersiz yapmaları gerekir. Egzersizin süresi yaşınıza ve sağlık durumunuza göre değişebilir. Sağlıklı bir insanin günde bir saat egzersiz yapması yeterli olacaktır. Haftanın 2-3 günü vücudunuzu dinlendirmeyi unutmayın, profesyonel sporcu değilseniz aşırı egzersiz yapmaktan kaçının.

Kilo vermeyi hızlandırmak için sağlıklı ve yeterli beslenmenin yanında haftada 3-4 kez düzenli olarak egzersiz yapılması gerekir.

Kardiyo egzersizleri  hızlı kilo vermeye yardımcı olan en iyi egzersiz türüdür. Vücuttaki istenmeyen yağları yakmak amaçlı belli bir tempoda, kalp ritminizin normalin üstünde yüksek seyirlerde olduğu egzersizlerdir. Koşu, yüzme, ip atlama, kürek çekme, bisiklet sürme,  kardiyo egzersizleri arasında yer almaktadır.  Koşu, tempolu yürüyüş ve yüzme en etkili sporlardır. Bir diğer egzersiz ise ağırlık kaldırmadır. Ağırlık kaldırma egzersizleri, hızlı yağ yakmanıza ve metabolizmanızın hızlı çalışmasına katkı sağlayan çok faydalı egzersizlerdir.