13 Ocak 2015 Salı

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız 6 Yaşındaki Çocuklarla Evlenebileceğini Söyledi

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız 6 Yaşındaki Çocuklarla Evlenebileceğini Söyledi 
Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız 6 yaşındaki kız çocuklarına nikah kıyılabileceğini söyledi. Yıldız, "Evlilikle ilgili şeriatımız İslam'ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek, büluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikah da yapılabilir. Büyük-küçük nikahı da yapılabilir. Mesela 7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında erkek... Veya 7 yaşında bir erkek çocuğu, 25 yaşında bir kız ile nikahlanabilir. Nikahlanmalarında sakınca yoktur. Kuran'a iman eden bütün Müslümanlara göre evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikaha engel bir durum yoktur" dedi.

Yıldız'ın, 6 yaşındaki çocuklarla evlenilebileceği açıklamasına tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Bu çocukların satılması ve tecavüze uğratılması demektir” diyerek tepkisini dile getirdi. Feyzioğlu, “Bu sözler medeni kanuna açık suç teşkil ediyor. Çocuk gelin diye bir şey yoktur. Bu çocukların satılması ve tecavüze uğratılması demektir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları da (STK)  'küçük çocuklarla evlenilebileceğini' söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.