21 Eylül 2014 Pazar

Recep Tayyip Erdoğan Rehineler İçin Kelev Ki Takas Oldu

Recep Tayyip Erdoğan Rehineler İçin Velev Ki Takas Oldu 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'in  rehin alarak 101 gün sonra serbest bıraktığı 49 kişiden 46 konsolosluk personelini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan; MİT, Genelkurmay ve Emniyet'e teşekkür ederken, gazetecilerin konsolosluk personelinin IŞİD militanları ile takas mı yapıldı sorusuna 'velev ki takas oldu' diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi: 
"MİT’e, Genelkurmay Başkanlığımıza, Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Hepsi beraber birlikte bir hazırlığın içinde olduk ve bu çalışma birlikte yürüdü. Et ve tırnak gibiydik ayıramazdık.
Konuştuklarımız konuşacaklarımız bir de tabi konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Bu hassasiyetleri korumak zorundasınız korumazsanız farklı faturaları gelir. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Bu umudu koruduğumuz için başarısız olmayı hiç düşünmedik. 
Koalisyon tekliflerine hemen evet diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var. Bunların can güvenliğini halletmeden biz adım atamayız dedik. Personelimizin can güvenliğini düşünerek adımlarımızı attık 
 
Takas iddiaları vs. olacaktır. Takas oldu veya olmadı, 49 vatandaşımız geldi. Hiçbir şeyle değiştirmemiz mümkün değil bunları. Yani velev ki takas oldu, ben bir cumhurbaşkanı olarak şuna bakarım: 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişilmez. Artık ülkemize geldiler, hamdolsun aileleriyle kavuştular diye düşünürüm.