23 Eylül 2014 Salı

HSYK Seçimlerini Cemaatin Desteklediği Liste Kazandı

HSYK Seçimlerini Cemaatin Desteklediği Liste Kazandı 
HSYK seçimlerini cemaatin desteklediği isimler kazandı. Yargıtay üyelerinin verdiği oylarla seçilen yeni HSYK üyelerinin üçü de cemaatin desteklediği listeden çıktı.

Cemaat destekli listeden seçimlere giren 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun, 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata, 18. Hukuk Dairesi Üyesi M.Kemal Özçelik yapılan seçimde en çok oy alan isimler oldu.

Yeni HSYK üyelerinin Özgeçmişleri:
Yakup Ata 
Yargıtay Üyelerinin en çok oyunu alarak HSYK asıl üyeliğine seçilen Yakup Ata 1960 yılında Kırşehir Kaman’da doğru. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Ata, Ankara ve Artvin hakim adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Develi, Artvin, Düziçi Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Ata, 18 Ocak 2010’da Yargıtay Üyeliği’ne seçildi. Halen 18. Hukuk Dairesi Üyesi olan Ata, evli ve bir çocuk babası.

 Kerim Tosun
HSYK asıl üyeliğine seçilen 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun ise 1966 yılında Fethiye’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Tosun, Fethiye hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Baskil, Hozat, Datça Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan tosun 24 Şubat 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçildi. Halen Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi Üyesi olan Tosun, ayrıca Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu Üyesi. İngilizce bilen Tosun, Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Dalında yüksek lisans yaptı. Tosun, evli ve üç çocuk babası.

Mustafa Kemal Özçelik
18. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kemal Özçelik ise 1968 tarihinde İkizdere’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Özçelik, Trabzon hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Özçelik, sırasıyla Hanak, Çemişgezek, Ladik Hakimliği Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdürü görevlerinde bulundu. 19 Ekim 2012 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mustafa Kemal Özçelik, halen 18. Hukuk Dairesi Üyesi. İngilizce bilen Özçelik, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Adalet Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Özçelik evli ve üç çocuk babası.