13 Temmuz 2014 Pazar

Ali İsmail'e Son Tekmeyi Atan Polis Mevlüt Saldoğan TBMM'nın Gündeminde

Ali İsmail'e Son Tekmeyi Atan Polis Mevlüt Saldoğan TBMM'nın Gündeminde
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldüren polislerden  son tekmeyi atan Mevlüt Saldoğan'ın AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile defalarca telefon görüşmesi yapmasını verdiği soru önergesiyle TBMM'nın gündemine taşıdı

CHP milletvekili Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

"Dövülerek öldüren Ali İsmail Korkmaz davasının tutuklu sanığı olan ve kendisine öğretildiği gibi ’Zaten ayağım ağrıyordu, o yüzden şiddetli tekme atmadığımı düşünüyorum’ diyerek yargı sistemiyle dava sürecinin başından bu yana dalga geçen polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın bu lakayıt tavrı için gücünü nereden aldığı basına yansıyan telefon kayıtlarıyla ortaya çıkmıştır. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan kayıtlarda Ali İsmail Korkmaz’ı döverek öldüren ve soruşturmada adları geçen fırın sahibi ve çalışanlarını da öldürmeye teşvik eden Saldoğan’ın, AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile defalarca görüştüğü ortaya çıkmıştır.

TİB tarafından Kayseri’ye iletilen bu kayıtlar, halen devam eden Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin bağımsızlığına ve şeffaflığına dair halkın ve bizlerin haklı şüphelerini artırmaktadır. 

Bu kapsamda; 

AKP Batman Milletvekili Özdemir’in sanık polis memuru Saldoğan ve diğer polislerle olan ilişkisi bilginiz dahilinde midir? 

Görüşme ayrıntılarında, Milletvekili Ziver Özdemir’in tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın dava sürecini etkilemek amaçlı bir konuşma var mıdır? 

Sanıklar, polisler ve AKP milletvekili arasında geçen görüşmelerin kamuoyuna açıklanması gerektiğini düşünüyor musunuz? 

Tutuklu olan bir şahsın cep telefonunu kullanarak bir Milletvekilini araması mümkün müdür? 

Yasal olmayan bir şekilde tutuklu iken telefon görüşmesi yapmasına olanak sağlayanlar kimlerdir? 

Bu konuda bir soruşturma yapılmış mıdır? 

Tutuklu olsa bile telefon görüşmelerine devam etme özgürlüğü ve imtiyazı bulunduğu ortaya çıkan Saldoğan gibi kaç tutuklu ve hükümlüye bu olanaklar sağlanmıştır? 

Sebepsiz yere bir insanı darp ederek kasten adam öldürmekten yargılanan Saldoğan ile defalarca görüşen AKP Batman Milletvekili Özdemir hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır? 

Tüm bu görüşme kayıtlarından sonra Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi atarak ölümüne sebep olanların iktidar partisi ve onun milletvekili olduğunu düşünüyor musunuz?"