Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilogram ıspanak
- Bir tane orta boy kuru soğan
- Beş tane hazır yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Bir tane yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Kırmızı toz biber (tercihe bağlı)
- Karabiber (tercihe bağlı)
- Tuz
Ispanakları yıkayıp irice doğrayın.
Bir yemek kaşığı yağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Daha sonra ıspanakları ve tuzu ilave edip karıştırın.
Ispanak suyunu salıp çekene kadar ağır ateşte pişirin.
Fırın tepsisini yağlayın üstüne ilk yufkayı tepsiden taşacak biçimde serin.
Derince bir kapta yoğurt, yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice çırpın.
(Tercihinize göre kırmızı toz biber ve karabiber de ilave edebilirsiniz)
Fırça yardımıyla tepsiye açtığınız yufkanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün.
İkinci yufkayı büzüştürüp tepsideki yufkanın üstüne yayın karışımdan tekrar sürün.
Üçüncü yufkayı üstüne büzüştürüp yayın.
Üzerine ıspanaklı iç harcını eşit şekilde yayın.
Dördüncü yufkayı da büzüştürülüp üzerine yayın ve yoğurtlu yumurtalı karışımdan sürün.
Son olarak beşinci yufkayı üzerine serin.
Tepsinin yanlarından sarkan yufkayı böreğin üstüne doğru kapatın.
Geriye kalan karışımın tamamını da üzerine sürün.
Önceden 175 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.