1 Aralık 2013 Pazar

Altın Oran Nedir Altın Oran Ne Demek Altın Oran Ne Altın Oranın Anlamı,

Altın Oran Nedir, Altın Oran Ne Demek, Altın Oran Ne, Altın Oranın Anlamı, matematikte altın oran nedir, altın oran örnekleri, altın oran nedir nerelerde bulunur, altın oran nedir nerede kullanılır, yüzde altın oran nedir, altın oran nerelerde kullanılır.

Altın Oran Nedir
Altın oran, doğada sayısız canlı veya cansız varlıkların şekillerinde veya yapısında bulunan özel bir değerdir. Doğada bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, yüzyıllarca sanat ve mimaride uygulanmış, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısıdır. Doğada en belirgin örneklerine insan vücudunda, deniz kabuklularında ve ağaç dallarında rastlanır. Platon'a göre kozmik fiziğin anahtarı bu orandır. Altın oranı bir dikdörtgenin boyunun enine olan "en estetik" oranı olarak tanımlayanlar da vardır.

Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilmiş, mimaride ve sanatta kullanılmıştır. Altın Oran; CB / AC = AB / CB = 1.618; bu oranın değeri her ölçü için 1.618 dir.

Bir doğru parçasının (AB) Altın Oran'a uygun biçimde iki parçaya bölünmesi gerektiğinde, bu doğru öyle bir noktadan (C) bölünmelidir ki; küçük parçanın (AC) büyük parçaya (CB) oranı, büyük parçanın (CB) bütün doğruya (AB) oranına eşit olsun.

Altın Oran, pi (?) gibi irrasyonel bir sayıdır ve ondalık sistemde yazılışı; 1.618033988749894...'tür. (noktadan sonraki ilk 15 basamak)Altın oran Altın Oranın ifade edilmesi için kullanılan sembol, Fi' dir.



Başbakan Erdoğan'dan Cemaat Yazarı Emre Uslu'ya Dava Açtı

Başbakan Erdoğan'dan Cemaat Yazarı Emre Uslu'ya Dava Açtı 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershane tartışması sonrası Cemaat yazarı Emre Uslu'nun Taraf gazetesinde yazdığı "Toptan Kapatın" başlıklı yazısında kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle dava açtı.

Taraf gazetesine ve yazarı Emre Uslu'ya 50 bin liralık manevi tazminat davası açan Başbakan Erdoğan, ayrıca, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından "hakaret" suçu iddiasıyla kamu davası açılmasını talep etti.

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Uslu'nun, "Çakal, "yalancı", "ahlaksız" ifadelerini kullanarak kişilik haklarına saldırdığını iddia ettiği dilekçesinde şunları söyledi:

"Davalı, bu ağır ifadeleri sarf etmeden de etkin bir yazı yazabilir ve basına hizmet etme amacını gerçekleştirebilirdi. Ne var ki davalının amacı bu değildir. Amacı en ağır biçimde müvekkilimize hakaret etmektir. (...) Dava konusu yayınla, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına ve manevi şahsiyetine açıkça bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Basın özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiçbir zaman için uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan kişilerin şeref ve haysiyetinin ihlali aracı olarak kullanılamaz."