3 Kasım 2013 Pazar

Oktay Usta Islak Kek Tarifi


Oktay Usta Islak Kek Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı esmer şeker 
  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • İki çorba kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • Bir su bardağı ceviz içi
  • Aldığı kadar un
  • Bir paket kabartma tozu
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirde 5 dakika köpürene kadar karıştırın.
Süt, sıvıyağ ve kakaoyu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırın.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
Çırpmaya devam edin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin.
Keki ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.
Kek sosu iyice çektikten sonra  üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün.
Son olarak fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.