27 Kasım 2013 Çarşamba

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun Dershanelerin Kapatılmasıyla İlgili Açıklaması Gerici Ve Paralı Eğitiminizi Başınıza Çalın!

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun Dershanelerin Kapatılmasıyla İlgili Açıklaması Gerici Ve Paralı Eğitiminizi Başınıza Çalın
Fikir Kulüpleri Federasyonu, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Evlerine baskın düzenlenen arkadaşlarımızla sokaklara çıktık, kızlı erkekli yürüdük. Şimdi de liseli arkadaşlarımızla sınıflar açacağız. Bilimden edebiyata, sinemadan matematiğe her şeyi hep birlikte tartışıp hep birlikte üreteceğiz. Ezberlemeyecek, ezberletmeyeceğiz." denildi.

İşte o açıklama:
“Senelerce yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulmuş, parası olanın okuyacağı bir düzene mahkum edilmiş, gerici, ezberci eğitim sistemiyle beyni, düşünme yetisi yok edilmek istenmiş bir kuşak olarak bizler sizin eğitimden ne anladığınızı, giderayak verdiğiniz kavganın nedenlerini çok iyi biliyoruz. 
Aklımızı da yüreğimizi de yok etmeyi başaramadınız. Önce sınav yolsuzluklarına isyan ettik, sonra üniversitelere padişah bozuntusuna dar ettik ve son olarak Haziran’da milyonlarla ayağa kalktık. 
Atacağınız tüm adımların, iktidar kavganızın, kardeşlerimizin hayatına ve gençliğine mal olacağını biliyoruz. Her durumda bu adımların sonuçlarının genç yaşta çalışmak zorunda kalan öğrenciler yaratmak olacağının, karşı çıkmayı beceremediğiniz aklımızı köreltmeyi amaçladığınızın farkındayız. 
Haklarını arayan öğretmenlere saldırıda ortaklaşanların, binlerce öğretmenin atamasının yapmayanların, eğitimi kendi çıkarları için şekillendirmeye çalışanların bu konuda kavga etmeye de söz söylemeye de hakları yoktur. 
Kavganızda hesaba katmadığınız gençliğin sözü ise net. 
Ailelerimizin cebine el atmaya, gençliğin geleceğini karartmaya yönelik kavganız gençlik açısından gayrı meşrudur. 
Siz olmasanız, eğitimin rahatlıkla parasız, eşit ve nitelikli olabileceğini biliyoruz. Gençliğin bu kavgadan anladığı, sizlerden en kısa sürede kurtulmak gerektiğidir.
Dershanelerinizi de özel okullarınızı da istemiyoruz. 
Çünkü bizim eğitimden anladığımız yalnızca doğru şıkkı işaretlemek olmadı hiç bir zaman. 
Biz ne olursa olsun bir arada olmayı öğrendik. Dayanışmayı öğrendik. 
Kayıtlarda liseden yeni gelen arkadaşlarımızı sizlerin gerici ağınıza karşı hep birlikte korumak için kayıt dayanışması gerçekleştirdik. 
Yurtlardan atılan, kızlı-erkekli kalmasın diye okulundan uzak yerlere gönderilen arkadaşlarımızla birlikte yurt dayanışması ilan ettik, çadırlarımızı kurduk. 
Evlerine baskın düzenlenen arkadaşlarımızla sokaklara çıktık, kızlı erkekli yürüdük.
Şimdi de liseli arkadaşlarımızla sınıflar açacağız. 
Bilimden edebiyata, sinemadan matematiğe her şeyi hep birlikte tartışıp hep birlikte üreteceğiz. 
Ezberlemeyecek, ezberletmeyeceğiz. 
Para ve gericilikten ibaret olan eğitim sisteminizin karşısına insanı koyacağız. 
Okuyacak, hayal kuracak, dinleyecek, anlatacak, dayanışmayı büyüteceğiz. 
Gençliğin aklını size mahkum etmeyeceğiz” 
Eğitmen ve öğrenci başvuruları için:
fikirkuluplerifederasyonu@gmail.com