7 Kasım 2013 Perşembe

Erasmus Nedir Erasmus Ne Demek Erasmus Öğrenci Değişim Programı Nedir

Erasmus Nedir Erasmus Ne Demek Erasmus Öğrenci Değişim Programı Nedir, erasmus şartları, erasmus programı, erasmus kimdir, erasmus sınavı.

Erasmus Nedir  (Öğrenci Değişim Programı)  
Erasmus (Öğrenci Değişim Programı); Avrupa Birliği ülkeleri ve muhtemelen aday ülkelerinde yer alan anlaşmalı üniversiteler arasında hibeli ( Öğrenciye para ödeyerek ) olarak öğrenci ve öğretim elemanı değişim programının adıdır.  

Erasmus programın amacı Avrupa’da yüksek öğretimin kalitesini artırmak ve Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Bu hedef, Avrupa’nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaları Avrupa’nın bütününün kullanımına sunmak olarak özetlenebilir. 

Erasmus programı; üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa’da karşılıklı değişimini sağlayarak ve programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasına ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak belirtilen amaçları gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Hangi Ülkeler Erasmus Programı İçerisindedir
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, Estonya, İspanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, Slovenya, Slovakya, Türkiye, Birleşik Krallık.