10 Kasım 2013 Pazar

CHP’li Şafak Pavey Ölümle Tehdit Ediliyor

CHP’li Şafak Pavey Ölümle Tehdit Ediliyor
Uğur Dündar’ın Halk Arenası’na konuk olan CHP’li Şafak Pavey’in annesi Ayşe Önal kızının ölümle tehdit edildiğini söyledi. Önal, "Tehdit inanılmaz boyutlarda. Söylemeye dilim varmıyor" diye konuştu.

Önal, “Şa­fak 8 Ağus­tos 2012’de yurt­la­rın ilk kez ay­rıl­dı­ğı dö­nem­de mil­let­ve­ki­li ola­rak Mec­li­s’­e so­ru öner­ge­si ver­di. ‘Siz bu yurt­la­rı ne­den ayı­rı­yor­sunu­z?’ di­ye. O za­man­lar san­sür güç­lü ol­du­ğu için duy­ma­dı Türk toplumu… Bu kız ve er­kek ev­le­ri­nin ay­rıl­ma­sıy­la du­yu­yor top­lu­mu­muz. Ama esas ola­rak o dö­nem­de baş­la­dı. O so­ru önergesi ver­dik­ten bir haf­ta son­ra isim ver­me­ye­ce­ğim… Bir ga­ze­te çok kö­tü şe­kil­de Şa­fa­k’­ı he­def gösterdi. He­men ar­ka­sın­dan An­ka­ra po­li­si Şa­fa­k’­ı ara­dı. Ko­ru­ma ver­mek is­te­di. Çün­kü ağır bir ölüm tehdidi al­mış. Bi­zim ha­be­ri­miz bi­le yok­tu. Ama Şa­fak ko­ru­ma ta­le­bi­ni red­det­ti­”

Şa­fak Pa­ve­y’­in AKP'li milletvekillerinin türbanlı Mec­li­s’­e gir­di­ği gün Ge­nel Ku­ru­l’­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­dan son­ra attığını ifade eden Önal, “İ­na­nıl­maz bo­yut­lar­da ölüm teh­di­di gel­di. Şeklini söylemeye dilim varmaz. Bu­gü­ne ka­dar hep özgürlükleri sa­vun­duk. Mes­le­ğim­de kim ik­ti­dar olur­sa on­dan da­yak ye­dim. Ama Şa­fa­k’­ı har­cat­ma­m” diye konuştu.