5 Kasım 2013 Salı

Başbakan Erdoğan Kızlı Erkekli Aynı Evde Kalıyorlar Valilerimizle Emniyetle İhbarları Değerlendirip Üzerine Gidiyoruz

Başbakan Erdoğan Kızlı Erkekli Aynı Evde Kalıyorlar Valilerimizle Emniyetle İhbarları Değerlendirip Üzerine Gidiyoruz
AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evlerde kalan üniversite öğrencileri için şok ifadeler kullandı. Erdoğan üniversite öğrencileri için, "Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayız. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz. Buralarda nelerin olduğu belli değil." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın AKP grup toplantısında yaptığı şok açıklamalar şöyle:
Biz muhafazakar ve demokratik bir partiyiz. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğimizi söylediğimizi halde itamla karşılıyoruz. 
11 yıldır biz Türkiye’yi yönetiyoruz. 11 yıllık iktidar döneminde AKP iktidarı kimin yaşam tarzına müdahale etti, kimin yaşam tarzına karıştı? Birileri zulme uğradıysa, muhafazakar kesimdir. Eğitim, sağlık, eğitim, emniyette uğramıştır. Devran değiştiği için birileri bir şey kapmaya çalışıyor. 
Biz sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. 
Bazı köşe yazarları inadıkan bu tür şeyleri yazacaklar diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız. 
Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayız. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz. 
Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın.