13 Kasım 2013 Çarşamba

Barzani’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davetiyle Diyarbakır’a Yapacağı Ziyarete Kürtlerden Tepki Geldi

Barzani’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Davetiyle Diyarbakır’a Yapacağı Ziyarete Kürtlerden Tepki Geldi
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Diyarbakır’a yapacağı ziyaret BDP tarafından tepkiyle karşılandı. Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Mesut Barzani’nin Başbakan'ın davetiyle Diyarbakır’a gelmesinin Kürtler arasında tartışmalara neden olacağını söyledi.

Barzani’yi Nevruz’a davet ettiklerini ancak Barzanı'nin gelmediğini ifade eden Türk, Barzani’nin Diyarbakır'da vereceği mesajların önemli olduğunu, Kürt halkının beklentilerini doğru okuması gerektiğini söyledi. Türk, ‘‘Birileri önümüzdeki seçimler için Barzani’yi Diyarbakır'a davet etmiş olabilir, bu ihtimali de tabiki halk tartışıyor. Ama umut ediyorum ki Sayın Barzani bunun farkına varır, ve böyle bir şeyin içine girmez’’ şeklinde konuştu.

BDP Eşbaşkan Yardımcısı Demir Çelik ise yaptığı açıklamada “Seçime dört aylık bir süre kala, Barzani ile Diyarbakır’da buluşmanın bir manası olduğunu ifade etti. Hükümetin, yeni Kürt partnerler bulmaya çalıştığını söyleyen Çelik, “Şimdi Şivan Perwer’e özgürlük tanır gibi yapacak ama yine bildiğini okuyacak” siye konuştu.