27 Kasım 2013 Çarşamba

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Bedelli Askerlik Önerisi 25 Yaş Ve 15 Bin Lira

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Bedelli Askerlik Önerisi: 25 Yaş Sınırı Ve 15 Bin Bedel
Bedelli askerlikle ilgili hükümeti yeni bir çalışmamız yok açıklamasından sonra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan yeni bir bedelli askerlik önerisi geldi. Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili kendi teklifinin 25 yaş ve 15 bin lira olduğunu açıkladı.  

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bir TV kanalında bedelli askerlikle ilgili "Son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir” şeklindeki açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. 

Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili “Herhangi bir çalışma mı var?” sorusuna şu cevabı verdi:
“Herhangi bir çalışma olduğu için değil, kişisel görüşüm olarak açıkladım. Senelerdir de söylüyoruz. Burada benim söylediğim bir bütün içinde bir sistem. TSK’nın artık böyle çok sayıda piyadeden oluşan bir yapı olmaktan ziyade hakikaten çok üstün teknolojiyle donanmış, çok ciddi savunma becerisi olan bir uzman orduya dönüşmesi, bir sistem değişikliği. Tabii böyle bir sistem değişikliği olduğu takdirde zaten çok sayıda gencimizi uzun süre askerde tutmaya gerek yok. Dolayısıyla bütün gençlerimiz için kısa süreli bir askerlik. Bu arada son kez belki birikmiş olanlar için bir bedelli meselesi düşünülebilir.”

Bedelli Askerlik Önerisini Başbakana İleteceğim
Bu görüşünü parti organlarına iletip iletmeyeceğine ilişkin soruya ise, “Tabii ki partinin ilgili kurullarına ve Sayın Başbakanımıza yeri geldiği zaman bu görüşlerimi ileteceğim. Belki son kez bedelli düşünülebilir” dedi.