11 Eylül 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Pirinçli Zeytinyağlı Soğanlı Fıstıklı Kuş Üzümlü Karabiberli Naneli

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi  Pirinçli Zeytinyağlı Soğanlı Fıstıklı Kuş Üzümlü Karabiberli Naneli Yaprak Sarması Tarifi. Nefis bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi. Herkesin severek tükettiği zeytinyağlı yaprak sarması  tarifini veriyoruz. Hem lezzetli hem de yapılması çok kolay

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram asma yaprağı
  • İki su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane küçük soğan
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Yeteri kadar tuz
  • Zevkinize göre karabiber
  • Zevkinize göre nane

Yapılışı
Pirinçleri yıkayın ılık suyun içinde yarım saat (30 dakika) bekletin.
Daha sonra pirinçleri süzün.
Soğanları soyup doğrayın.
Soğanları zeytinyağında  pembeleşene kadar kavurun.
Süzülmüş pirinci ilave edin, 1-2 dakika kadar kavurun.
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edin
Biraz karıştırın ve ocaktan alın.
Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar bekletin.
Süzgece alarak süzün.
Yaprakları ortalarına malzemeden ekleyip sigara şeklinde sarın.
Tencereye dizin.
Üzerine bir tabak kapatın.
İki su bardağı ılık suyu ilave edip ateşe koyun.
Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Zeytinyağlının kapağını açmadan soğumaya bırakın. (Zeytinyağlı yemekler kapağı açılmadan soğutulur.)
Zeytinyağlı sarmaları servis tabağın alın, üzerine bir kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleriyle servis yapın.