11 Eylül 2013 Çarşamba

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Parasız Öğrencileri Yurtlardan Atıyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Parasız Öğrencileri Yurtlardan Atıyor 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Cansu Çelik isimli öğrencinin  yurttan atılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Alevi olduğu için yurttan atıldığı” iddiasının gerçek dışı olduğu, yurt ücretini yatırmadığı için attıklarını açıkladı. 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün yaptığı açıklamalar hatırlatılarak, “Cansu Çelik isimli öğrencimizin, ‘Alevi olduğu için yurttan atıldığı’ iddiası tamamıyla gerçek dışıdır” denildi. 

Parasız Öğrenciler Devlet Yurtlarından Atılıyor 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Cansu Çelik'in, yurt ücretini yatıramadığı gerekçesiyle yurtla ilişiğinin kesildiği açıklamasını yaptı. 

İşte o açıklama:
“Öğrencinin 06 Kasım 2012 tarihinde yüzde 5 Genel Müdürlük kontenjanından (14 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile yüzde 5 Genel Müdür kontenjanı kaldırıldı) Muğla Milli Piyango Kız Yurdu’na tahsisi yapılmış, ardından kaydı gerçekleştirilmiştir. Cansu Çelik’e Ocak 2013 itibariyle burs ödemesi başlamıştır, halen burs almaya devam etmektedir. En son 06 Eylül 2013 günü öğrencimizin hesabına 280 TL bursu yatırılmıştır. Öğrencimizin 141 TL Temmuz ayı yurt ücretini son ödeme günü olan 31 Temmuz 2013 gününe kadar yatırmadığı, Temmuz ayı yurt ücretlerini yatırmayan öğrencilerimiz için ücret yatırma süresi 07 Ağustos 2013 günü saat 14.00’e kadar uzatılmış olduğu halde bu süre içerisinde de ücretini yatırmadığı görülmüş ve bu sebeple öğrencimizin depozitosundan yurt ücreti tahsil edilip, yurt ile bağlantısı kesilmiştir.”