16 Eylül 2013 Pazartesi

Turşu Nasil Yapılır Oktay Usta

Turşu Nasil Yapılır Oktay Usta, Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi, karışık turşu nasıl yapılır oktay usta, turşu nasıl yapılır oktay usta, pratik turşu tarifi, tursu nasil yapilir oktay usta, oktay usta turşu yapımı, tursu nasil yapilir oktay usta, oktay usta turşular, oktay usta turşu çeşitleri, oktay usta turşu tarifleri salatalık,   oktay usta turşu tarifleri.

Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta

Salatalık Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • Su, varsa kaynak suyu daha uygun
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 12 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 15 dal maydanoz
  • 1 tane 3 litrelik kavanoz 
Yapılışı
Kornişon salatalıkları yıkayarak temizleyin.
Çürük ve eziklerini ayıklayın.
Salatalıkları kavanoza doldurun.
Tuzu üzerine ilave edin
Sarımsaklarını salatalıkların arasına paylaştırarak yerleştirin.
Sirkeyi de içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların üzerini kapatacak şekilde ilave edin.
Maydanozları en üste koyun kavanozun kapağını kapatın. 
Düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin.
Suyu azalırsa üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatın.
Serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra turşunuz hazır. 

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo salatalık
  • 1 kilo körpe yeşil biber
  • 1 kilo yeşil domates
  • 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 10-12 diş sarımsak
  • 2 tane 5 litrelik kavanoz
Yapılışı:
Havuçların dışını güzelce kazıyın.
Sivri biberleri yıkayıp uçları kesin.
Salatalıkların başlarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suya tuz ilave edin.
Sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsakları serpiştirin.
Salamura suyunu kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın.
Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde 15 gün kadar bekletin.

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
  • 1 kilo salçalık domates  
  • 1 su bardağı sirke
  • 16 diş sarımsak
  • 5-6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Domatesleri ikiye bölünerek rendeleyin.
Biberlerin saplarını kesin.
Domates rendesinin içine tuzu, sirkeyi, sarımsağı, biberleri ilave edin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın küçük kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine koyun.
Kapağını sıkıca kapatın.
Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine koyun.
2-3 gün kavanozdan sızma yapabilir. 
Suyunu hafta sonra kontrol edin. 
Azaldığı kadar su ilave edin.
Serin bir yerde bekletin.