9 Eylül 2013 Pazartesi

Tavuk Pirzola Tarifi Fırında Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi Fırında Tavuk Pirzola Tarifi

Tavuk Pirzola, tavuk pirzola, fırında tavuk pirzola tarifi, tavuk pirzola terbiyesi, tavuk pirzola kızartma, tavuk pirzola tavada, tavuk pirzola sosu, tavuk pirzola tarif, tavuk pirzola tarifleri, tavuk pirzola fiyatı, tavuk pirzola sosu, tavuk pirzola yemekleri, tavada tavuk pirzola tarifleri, fırında tavuk pirzola, tavuk pirzola tarifleri oktay usta, fırında tavuk pirzola tarifleri, tavuk pirzola terbiyesi, tavuk yemekleri.

Tavuk Pirzola Tarifi
Malzemeler
  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 4 tane patates
  • 4 tane domates
  • Yeşil biber 
  • 1tane  kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı
Patatesler parmak şeklinde doğranır. 
Soğanlar ezilmeyecek şekilde ince ince kıyılır. 
Derin bir kapta salçaları, tuzu ve baharatları zeytinyağı ile karıştırılarak sos haline getirilir. 
Tavuk pirzola, soğan ve sosun yarısı ile iyice karıştırılır ve tepsiye dizilir. 
Sosun kalanı patates ile karıştırılarak tepsiye dizilir.
Lezzeti arttırmak için, tepsideki boşluklara kestiğimiz domates, yeşil biber ve sarımsaklar dizilir. 
Önceden 230 derecede ısıtıılan fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 
İsteğe göre pilavla birlikte servis yapılabilir.