7 Eylül 2013 Cumartesi

Revani Tatlısı Oktay Usta Tarifi Revani Nasıl yapılır Oktay Usta Tarifleri

Revani Tatlısı Oktay Usta Tarifi Revani Nasıl yapılır Oktay Usta Tarifleri, revani tarifleri, revan tarifi, oktay usta revani tarifi, haşhaşlı revani tarifi oktay usta, portakallı revani tarifi oktay usta, oktay usta havuçlu revani tarifi, oktay usta fıstıklı revani tarifi, revani tatlısı tarifi

Revani Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir fincan sıvı yağ
  • İki fincan irmik
  • İki fincan yoğurt
  • Vanilya
  • Kabarma tozu
  • Dört fincan un
Şurubu İçin Malzemeler
  • Dört su bardağı şeker
  • Dört su bardağı su  
Yapılışı
Yumurta ve  şekeri  karıştırın.
Sıvı yağı, irmiği ve yoğurdu ilave ederek karıştırın.
Vanilyayı ekleyerk karıştırın.
Kabartma tozunu ve unu eleyerek iyice karıştırın.
Yağlı bir tepsiye dökün.
Isıtılmış fırına sürün.
Şerbet hazırlamak için, şekeri ve suyu tencerede kaynatın.
Şerbetini fazla kaynatmayın.
Pişen revaninin üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.
Dondurma ya da kaymak ikram edebilirsiniz