7 Eylül 2013 Cumartesi

Revani Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Revani Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, portakallı revani tarifi oktay usta, oktay usta revani tarifi, oktay usta kolay revani tarifi, yeşil elma oktay usta revani tarifi, oktay ustadan sütlü revani tarifi, yeşil elma oktay ustadan revani tarifi, revani tatlısı, revani malzemeleri.

Revani Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri
Malzemeleri: 
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbet Malzemeleri: 
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Üzeri için : 
  • Kaymak
  • Fıstık tozu
  • Hindistan Cevizi
Yapılışı
Bir tencereye 4 su bardağı toz şekeri, 5 su bardağı su, yarım limon suyunu koyarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın.
20 dakika kadar daha kaynatın.
Daha sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Bir kap içerisinde 4 tane yumurta, 1 su bardağı yoğurt, vanilya ve sıvı yağı iyice çırparak karıştırın.
Diğer malazemeleri de ilave ederek karıştırın ve çırpın.
Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökünüz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Daha sonra fırından çıkartın.
Soğuk şerbeti üzerine sıcak revaninin üzerine gezdirerek dökün.
2 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyuyoruz.
Üzerine zevkinize göre Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi ve kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.