11 Eylül 2013 Çarşamba

Pazı sarması Tarifi Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Pazı Sarması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Pazı Sarması Tarifi, Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Pazı Sarması Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, pazı sarması tarifi, pazı sarması nasıl yapılır, pazı sarması yapımı, pazı dolması tarifi, zeytinyağlı pazı sarması tarifi, kıymalı pazı sarması tarifi, bulgurlu pazı sarması tarifi, etli pazı sarması nasıl yapılır


Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi

Malzemeleri:
  • İki demet pazı
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • İki yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • İki kahve fincanı pilavlık bulgur
  • İki tane soğan
  • Üç yemek kaşığı margarin
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Önce bulguru yıkayıp süzün.
Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
Daha sonra bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini karıştırın.
Karışımı iyice yoğurun.
Pazıların saplarını kestikten sonra, kaynar tuzlu suda bir biraz kaynatıp süzün.
Yaprakların ortasına yeteri kadar harçtan koyup güzelce sarın.
Sarmaları tencereye dizin.
Üzerine bir tabak kapatın.
1,5 su bardağı sıcak su ekleyin.
Suyunun kaynamasını bekleyin.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.