22 Eylül 2013 Pazar

Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Oktay Usta Tarifleri

Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Patlıcan Kebabı Tarifleri, yemek tarifleri patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı tarifleri, fırında patlıcan kebabı, dana etli patlıcan kebabı, patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı nasıl yapılır tarifi, dana eti patlıcan, süslü patlıcan kebap, patlıcan musakka tarifi.


Patlıcan Kebabı Tarifleri
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
  • 2 yemek kaşığı  margarin
  • 4 tane yeşil biber
  • 6 tane patlıcan
  • 4 tane domates
  • 1 tane soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı
Tencerede yağı kızdırın  ince doğranmış soğanları ilave ederek karıştırın.
Kuşbaşı etler ilave ederek ara ara karıştırılarak kavrulur. 
Üzerine sulandırılmış salçayı ve tuzunu koyup kapağını kapatın.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
3 cm uzunluğunda doğrayın tuzlayarak elle ovun.
Tuzladıktan sonra 15 dakika beklettikten sonra yıkayarak kurulayın.
Kuruladığınız patlıcanları ayçiçek yağında kızartın.
Kızartılan patlıcanları tepsinin kenarlarına yerleştirin.
Ortasına eti suyu ile birlikte koyun. 
Üzerime dilimlediğiniz domatesleri, uzunlamasına kesilmiş biberlerlei koyun. 
Yaklaşık olarak 10-15 dakika fırında pişirin.
Serviste üzerine kıyılmış maydanoz serpin.