22 Eylül 2013 Pazar

Patlıcan Kebabı Oktay Usta Tarifi

Patlıcan Kebabı Oktay Usta Tarifi, yemek tarifleri, patlıcan kebabı oktay usta tarifi, fırında patlıcan kebabı tarifi oktay usta, oktay usta yemek tarifleri patlıcan yemekleri, oktay usta yemek tarifleri, patlıcan yemekleri, oktay usta patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı tarifi fırında, etli patlıcan kebabı oktay usta, patlıcan kebabı tarifleri.

Patlıcan Kebabı Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir yemek kaşığı margarin
  • 350 gram kıyma
  • Beş tane patlıcan
  • Dört tane domates
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Bir tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Dört  tane sarmısak
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı pul biber

Yapılışı
Soğanı rendeleyin, sarımsakları ince ince kıyın ve karıştırın.
Kıyma,baharat ve margarini ilave edip yoğurun
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle köfte şekilleri verin.
Patlıcanları 2 parmak kalınlığında yuvarlak şekilde doğrayın.
Acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletin.
Fırın tepsisine bir patlıcan dilimi bir köfte olacak şekilde tepsiye dizin.
Domatesleri rendeleyin, salça ve tuz ilave ederek karıştırın.
Karışımı tepsinin üzerinde gezdirerek eşit şekilde dökün.
200 derecede ısıtılan  fırına sürün.
Domatesler pişip suyunu çekene kadar, yaklaşık olarak 40 dakika pişirin.