4 Eylül 2013 Çarşamba

Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta

Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır Oktay Usta
Malzemeleri :
  • 2 tane orta boy patates
  • 250 gram köftelik kıyma
  • 2 tane soğan (Biri köfte harcının içi, diğeri yemekte kullanılacak)
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tepeleme bulgur  
  • 1 tatlı kaşığı buğday unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı silme salça
  • Tere yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kara biber
  • Kekik
  • Sıvı yağ
Yapılışı
Kıymanın içine bir tane soğan rendeleyin ve karıştırın. 
Baharatları; maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve  kekik ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra,  yumurta, un, sıvıyağ ve bulguru katıp iyice yoğurun. 
Yoğurma işlemi bittikten sonra 15 dakika köftelik harcınızı dinlendirin.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak top şeklinde yuvarlayın.
Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. 
İçine salçayı ve  küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edip karıştırın. 
Üzerini iki parmak geçecek şekilde kaynamış su ilave edin.
Baharatları ve tuzu ekleyin.
Ocağı kısık ateşe alıp patateslerin biraz pişmesini bekleyin. 
Patatesler yumuşayınca  köfteleri tencereye ekleyin ve on dakika daha pişirin.
Sulu köfteyi sıcak sıcak servis yapın.