Oktay Usta Pasta Tarifleri, fındıklı mozaik pasta tarifi, oktay usta pasta tarifleri, oktay usta pasta tarifleri ıslak kek, oktay usta tatlı tarifleri, yaş pasta tarifleri, kurabiye tarifleri, oktay usta kurabiye tarifleri, oktay usta yemek tarifleri, oktay usta pasta tarifleri profiterol, oktay usta pasta tarifi.
Oktay Usta Pasta Tarifleri
Malzemeleri:- 350 gram petibör bisküvi
- 100 gram margarin
- Üç yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- Bir çay bardağı irice dövülmüş fındık içi
- Bir çay bardağı sıvı krema
- 150 gram bitter çikolata
- Kavrulmuş fındık içi
Margarini tencereye koyup eritin.
Ocağın altını kapatın.
İçine toz şekeri, kakaoyu,sütü ve fındıkları ilave edip iyice karıştırın.
Petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içine sıvı karışıma ekleyin.
Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın) .
Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.
Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.
Buzlukta 2 saat bekletin.
Üzerinin çikolata sosu için ;
Kremayı tencereye koyun kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatın.
İçine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
Sos kıvamını bulunca buzluktaki mozaik pastasını ters çevirip servis tabağına alın.
Üzerine çikolata sosunu dökün.
Çikolata sosun üzerine iri dövülmüş fındıkları serpin ve buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra ikram edin.