6 Eylül 2013 Cuma

ODTÜ'de Cemaat Provokasyonu Var Türban Başörtü Sorunu Yok

ODTÜ'de Cemaat Provokasyonu Var Türban Başörtü Sorunu Yok  
Son günlerde ODTÜ'de cemaatçiler yoğun bir çalışma başlattı. ODTÜ öğrencileri cemaatin ve AK gençlik üyelerinin okullarında stant açmalarına ve propaganda yapmalarına izin vermedi. Yandaş medya olayı çarpıtarak "türbanlılara saldırı", "ODTÜ'de türban gerginliği" diye verdi.

Öğrenciler ODTÜ'de cemaate müsaade etmeyecek
Türbanlı öğrenciyi ODTÜ'den atmakla suçlanan İlknur Özcan "Konunun türbanla ilgisi yok, cemaatle ilgisi var. ODTÜ öğrencileri buna müsaade etmeyecek" dedi.

Özcan, "Velilerin yanına giden cemaatçi öğrenciler, ODTÜ yurtları hakkında fuhuş yapıldığını söyleyerek yurtları kötüledi. Aslında ODTÜ yurtlarında barınma sorunu yok. Biz buna tepki olarak eylem yaptık. Ortaya çıkan görüntülerde türbanlılarla tartıştığı görünen Özcan, "Geçen yıldan tanıdığım biriydi o. Bana 'Cemaatçiyim ne var?' dedi. Biz zaten 'Dikkat cemaat var' pankartlarıyla gitmiştik. Biz gittikten sonra şikayetçi olmak istedi. Şikayetçi olmak için rektörlüğe gittik birlikte, ancak rektörlüğe gittiğimizde kendisi şikayetçi olmadı" dedi.

ODTÜ Kolektif'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
Medyada ODTÜ’lülere yönelik olarak başlatılan linç kampanyasına cevaben kendimizi bu açıklamayı yapmak zorunda hissediyoruz. Doğrudan cemaate yakınlığı ile bilinen internet siteleri tarafından arkadaşlarımız hedef gösteriliyor ve yaşanan olaylar tamamen çarpıtılıyor. ODTÜ kayıt günlerinde arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilen protesto bu sitelerde ve sosyal medyada söylenenin aksine başörtülü kadınlara yönelik değildir. ODTÜ’de öğrenci olarak bulunan başörtülü ya da türbanlı hiçbir kadın giysilerinden ötürü hiçbir sıkıntı yaşamamıştır. Bugün ODTÜ’de gerçekleştirilen cemaate karşı bir eylemdir. Cemaatlerin faaliyetleri ve bizler açısından anlamları bu kısa açıklamanın konusu olmamakla birlikte videodaki kişiler, ODTÜ yurtlarında fuhuş yapıldığını, merdiven altında çocuk düşürtüldüğünü söyleyerek aileleri kandıran ve öğrencileri cemaat yurtlarına kaydeden cemaat fedaileridir. Bizler ODTÜ’lüler olarak henüz okula yeni kayıt olmuş olan arkadaşlarımıza ve onların ailelerine yalanlar söyleyerek onları kandıran bu insanların faaliyetlerine izin vermedik, vermeyeceğiz.