19 Eylül 2013 Perşembe

Nurbanu Sultan Muhteşem Yüzyıl Merve Boluğur

Nurbanu Sultan Muhteşem Yüzyıl Merve Boluğur, nurbanu sultan muhteşem yüzyıl, Nurbanu Sultan Kimdir Muhteşem Yüzyıl, Nurbanu Sultan Merve Boluğur Muhteşem Yüzyıl, Nurbanu Sultan'ı Merve Boluğur Canlandırıyor, merve boluğur muhteşem yüzyıl dizisinde nubanu sultanı canlandırıyor.

Nurbanu Sultan'ı Muhteşem Yüzyıl'da Merve Boluğur Canlandırıyor 
Stara TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi, 18 Eylül 2013 tarihide yeni bölüm ve yeni oyuncularla sezonu açtı. Yeni sezonda en dikkat çeken isimlerden biri de Nurbanu Sultan'ı canlandıran Merve Boluğur oldu. Merve Boluğur yeni sezonda Şehzade Selim'in eşini Nurbanu Sultan'ı canlandırıyor. 

Merve Boluğur, Kanuni Sultan Selim'in ölümünden sonra tahta geçecek olan II. Sultan Selim'im eşi Nurbanu Sultan'ı canlandırıyor.

II. Selim'in 21 Aralık 1574'te ölümünden sonra, tahta Nurbanu Sultan'ın oğlu III. Murat geçiyor. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte Nurbanu Sultan da "Valide-i Atik" Sultan unvanını alıyor. "Atik" eski anlamına geliyor, ilk ve en büyük valide demek. Bazı tarihçilere göre ilk "Valide Sultan" unvanını alan Nurbanu Sultan'dır. Bundan dolayı "Atik" unvanını aldığı düşünülür.