Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeleri
Hamuru İçin
- Üç bardak un
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar su
İç Malzemeler
- 250 gram kıyma
- Bir tane soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
Bir kase yoğurt
Tuz
Bir diş sarımsak
30 gram tereyağı
Bir tatlı kaşığı salça
Bir çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Un su ve tuzdan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
Kıymanın içine soğanı rendeleyin.
Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
Hamuru iki parçaya ayırıp elma büyüklüğünde bezeler yapın.
Merdane yardımıyla fazla ince olmayan büyükçe bir yufka açın.
Yufkayı istediğiniz büyüklükte keserek mantı harcından koyarak kapatın.
Daha sonra kaynayan suya tuzunu ilave edin, mantıları atın.
Mantı pişince servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu dökün.
Tereyağ salça ve pulbiberi kavurun mantıların üzerine gezdirin.