27 Eylül 2013 Cuma

Karışık Turşu Nasıl Yapılır

Karışık Turşu Nasıl Yapılır, yemek tarifleri,  karışık turşu nasıl yapılır, lahana turşusu nasıl yapılır, karışık turşu nasıl yapılır oktay usta, oktay ustadan karışık turşu tarifleri, turşu yapımı, lahana turşusu, turşu tarifi, karışık turşu yapmak, turşular, yemekler, tarifler.

Karışık Turşu Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • 1.5 kilo yeşil sivri biber
  • 2.5 kilo körpe turşuluk salatalık
  • 3 kilo yeşil domates
  • 3-4 baş sarmısak
  • 1 tane orta boy lahana
  • 1 tane ayva
  • 2-3 tane havuç
  • Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu

Karışık Turşu Yapılışı
Bütün turşuluk sebzeleri iyice yıkayın.
Turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun..
Üzerine birer sıra biber, domates ve salatalık dizin.
Sebzeleri aralarına eşit miktarda sarmısak ayva ve havuç dilimlerini koyun.
Salamura suyunu hazırlamak için:
Salamura suyunu, bir litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın.
Tuz suyun içinde iyice eridikten sonra sebzelerin üzerine dökün.
Bir gece turşu kabının kapağını kapatmadan bekletin.
Turşu kabanı arada sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
Bir gün salamura suyu azalmışsa dört parmak aşağıya gelecek şekilde ilave yapın.
Turşu kabının ağzını iyice kapatın.
Güneş almayan bir yerde 2-3 ay bekletin.
Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.

Not: Malzemeleri azaltarak daha küçük kavanozlarla da karışık turşu yapabilirsiniz.