27 Eylül 2013 Cuma

Karışık Turşu Nasıl Yapılır Tarifi Lahana Havuç Acur Salatalık Biber Turşusu

Karışık Turşu Nasıl Yapılır Tarifi Lahana Havuç Acur Salatalık Biber Turşusu, Lahana Turşusu, Havuç Turşusu, Acur Turşusu, Salatalık Turşusu, Biber Turşusu, turşular, turşu çeşitleri, yemek tarifleri, karışık turşu yapılışı.

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane acur
  • 3 tane havuç
  • 5-6 tane sivribiber
  • 2-3 baş sarımsak
  • 5-6 tane yeşil domates
  • 4-5 tane kırmızı domates
  • 1 tane küçük lahana
  • 1 tane kereviz sapı ve yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı limon tuzu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 tane aspirin
  • Yarım fincan sıvı yağ

Karışık Turşu Yapılışı
Turşuluk malzemesi sebzeleri yıkayıp ayıklayın.
Çatalla turşuluk sebzelerin ortalarına birkaç delik açın.
Önce kavanozun dibine acurları yerleştirin.
Acurların arasına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirin.
Havuç, yeşil domates, sivri biber, lahana, kereviz sapı ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri ve maydanozu kavanoza istifleyin.
Aralarına sarmısak koymayı unutmayın. 
Turşu için kullanacağınız suyu hazırlamak için bir litre suya 6 yemek kaşığı kaya tuzu koyarak kaynatın.
Su kaynayıp tuzlar eridikten sonra soğumaya bırakın.
Hazırladığınız suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ilave ederek karıştırın.
Turşu malzemelerini koyduğunuz kavanoza bu suyu dökün.
Suyun üstüne küf yapmaması için sıvı yağ ekleyin.
 Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 10-15 gün bekletin.