5 Eylül 2013 Perşembe

Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır

Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır, yemek tarifleri,  ıslak kek tarifi browni, ıslak kek nasıl yapılır, ıslak kek tarifleri, ıslak kek tarifleri, oktay ustadan islak kek tarifi, çikolatalı ıslak kek tarifi oktay usta, ıslak kek tarifi oktay usta tarifi, kek tarifleri

Islak Kek Tarifi 
Malzemeleri:
  • 2 su bardağı un
  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş toz ceviz içi
  •  1 paket kabartma tozu
Sos Yapmak İçin Malzemeleri:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırarak çırpılır.
Süt ve sıvı yağ ilave edip tekrar çırpılır.
Un, ceviz, kakao ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye dökülür.
170 derecede ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Sosu hazırlamak için, önce sosun  malzemeleri bir kapta karıştırılır.
Sosun şekeri eriyinceye kadar çırpılır.
Pişen kek dilimlenip hazırlanan sos üzerine dökülür.
15-20 dakika beklettikten sonra servis yapılır.