7 Eylül 2013 Cumartesi

Islak Kek Oktay Usta Tarifleri Fındıklı Çikolatalı Islak Kek Tarifi Islak Kek Nasıl Yapılır Islak Kek Browni Tarifi

Islak Kek Oktay Usta Tarifleri Fındıklı Çikolatalı Islak Kek Tarifi Islak Kek Nasıl Yapılır Islak Kek Browni Tarifi, Yemek Tarifleri, Oktay Ustadan Fındıklı Çikolatalı Islak Kek Tarifleri, Islak Kek Nasıl Yapılır  Tarifi, Islak Kek Browni Tarifleri.

Fındıklı Ve Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Malzemeleri: 
  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çorba kaşık kakao
  • Üç çorba kaşık toz fındık
  • Beş çorba kaşık tepeleme un

Sos Malzemeleri

  • İki su bardağı süt
  • Birçay bardağı toz şeker
  • 100 gram bitter çikolata
  • Bir çorba kaşık kakao
  • Bir çorba kaşık tereyağı

Yapılışı
Yumurtaları kırın. 
Toz şekeri ilave edip köpürene kadar çırparak karıştırın. 
Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın. 
Kakao, kabartma tozu ve toz fındığı ilave edin. 
Beş çorba kaşığı tepeleme un ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Margarinle yağlanan kek kalıbına kek harcımızı döküyoruz. 
Önceden 180'de ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 
Sosu için, sütü ve toz şekeri tencereye döküp ocağa alıyoruz. 
Kakaosunu ekleyerek karıştırıyoruz. 
Çikolatayı ilave ediyoruz. 
Çikolata eriyince tere yağını da ilave ediyoruz. 
Kek pişip ılıyınca kalıptan ters çeviriyoruz.
Kalıbın içine çikolata sosun bir kısmını dökerek keki tekrar kalıba oturtuyoruz. 
Kalan sosu da üzerine gezdirerek döküyoruz. 
Sosu iyice çekmesi için kürdan üzerine batırabiliriz. 
İki saat kadar beklettikten sonra, tekrar kek kalıbını ters çeviriyoruz.
Keki dilimliyoruz ve servis ediyoruz.