16 Eylül 2013 Pazartesi

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
  • İki  kilogaram küçük açık yeşil acı biber
  • Bir kilogram  salçalık domates  
  • Bir su bardağı sirke
  • 15 diş sarımsak
  • Altı  çorba kaşığı kaya tuzu
  • 15 dal maydanoz
Yapılışı:
Olgun salçalık domatesleri güzelce rendeleyin.
Acı biberlerin saplarını kesin.
Rendelediğiniz domatesin içine tuz, sirke, sarımsak ve biberleri ilave edip karıştırın.
Karışımı küçük kavanozlara doldurun.
Üzerine maydanozları üzerine koyun.
Kapağı sıkıca kapatın.
Kavanozları bir tepsi üzerine koyun.
Domatesler asit yaptığı için 2-3 gün kavanozdan sızma yapabilir. 
Bir hafta sonra suyunu kontrol edin, azaldığı kadar su  ilave edin.
Serin bir yere kaldırın.
Yaklaşık olarak 10 günde turşunuz hazır olur.