23 Eylül 2013 Pazartesi

Dana Rosto Tarifi Dana Rosto Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Dana Rosto Tarifi Dana Rosto Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri
Dana Rosto Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 kilo dana nuar (Nuar: Dana budundaki kemiksiz ve sinirsiz olan en büyük kaba et)
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar et suyu

Yapılışı
Etleri bir tencereye koyun, içine bir bütün soğan, bir bütün havuç ve 2 diş sarımsak ilave edin.
Etler iyice yumuşayana kadar arada çevirerek kısık ateşte 3-3,5 saat pişirin.
Rostoları bir borcama ya da tepsiye çıkararak dizin.
2 kaşık yağı eritin.
2 yemek kaşığı un ilave ederek  kavurun.
Yeteri kadar et suyu döküp, bir sos elde edin.
Sosu bir iki taşım kaynatın.
Daha sonra tepsideki etlerin üzerine eşit şekilde gezdirerek dökün.
20 dakika fırında pişirin.
Son olarak tabağa alıp patates püresiyle birlikte servis yapın.