2 Eylül 2013 Pazartesi

Çikolata Sosu Tarifi Oktay Usta

Çikolata Sosu Tarifi Oktay Usta, çikolata sosu tarifi oktay usta, çikolata sosu nasıl yapılır, çikolatalı sos tarifi, profiterol cikolata sosu tarifi, oktay usta çikolata soslu kestaneli profiterol, oktay usta çikolata soslu tarifleri, çikolata soslu kestaneli profiterol tarifi, çikolata soslu kek tarifi oktay usta, çikolata soslu browni tarifi oktay usta, çikolata soslu tavuk göğsü tarifi oktay usta.

Çikolata Sosu Tarifi Oktay Usta
Malzemeleri:
  • Üç çay bardağı süt
  • İki çay bardağı su
  • Bir çorba kaşığı nişasta
  • İki çorba kaşığı kakao
  • İki çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Önce süt, su, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın.
Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın.
Daha sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Daha yoğun çikolata olmasını isterseniz bir paket çikolatayı benmari usulü eritip sosa ekleyebiliriz.
Hatta kakao miktarını arttırabiliriz.
Sosu pişirdikten sonra istediğimiz tatlılarda, keklerde, pastalarda ve dondurmalarda kullanabiliriz.