8 Eylül 2013 Pazar

Bal Kabaklı Pilav Tarifi Bal Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır Tarifi

Bal Kabaklı Pilav Tarifi Bal Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Bal Kabaklı Pilav, Tarifler, balkabaklı pilav artvin tarifleri, balkabaklı pilav artvin tarifi, balkabakli pilav artvin tarifi,Balkabağı Pilavı Yemek Tarifi, Balkabağı Pilavı Nasıl Yapılır

Bal Kabaklı Pilav Tarifi  
Malzemeler
  • İki dilim balkabağı
  • İki su bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda bir saat bekletin.
Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye koyun.
2 bardak su ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Tencerede tereyağını eritin, suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun.
Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun.
Pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın.
10 dakika dinlendirip servis yapın.