Adana Makarnası Tarifi
Malzemeleri:
- Bir paket makarna (kesme makarna)
- 3 tane orta boy kuru soğan
- 1 yemke kaşığı tepeleme biber salçası
- Bir demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı margarin yağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber (damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber (damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Öncelikle suyunu kaynatın, yeterli miktarda suya tuz koyun.
Makarnaları kaynayan suya atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün.
Sosunu hazırlamak için:
Erittiğiniz margarine küçük küp şeklinde doğranmış soğanları, kıymayı, karabiberi ve tuzu atın.
Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak kavurun.
Daha sonra bir yemek kaşığı biber salçasını ve pul biberi ilave edin.
Hazırladığınız sosu makarnaya ilave edip 4 dakika daha ateşte tutarak karıştırın.
Son olarak servis tabağına alın.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.