26 Ağustos 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Oktay Usta Tarifi Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi Soğanlı Salçalı Domatesli Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Oktay Usta Tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Soğanlı Salçalı Domatesli Taze Fasulye Yemeği, yeşil fasulye nasıl fişirilir, zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır, yemek tarifleri, zeytinyağlı taze fasulye tarifi oktay usta, zeytinyağlı taze fasulye yemek tarifi, misyemek, zeytinyağlı taze fasulye yapılışı, fasulye yemekleri, oktay usta zeytinyağlı taze fasulye, taze fasulye yemek tarifleri, zeytinyagli yesil fasulye tarifi


Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi 

Malzemeleri:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Fasulyeleri güzelce ayıklayın.
İsteğe göre ortadan ikiye ayırabilir, ya da ortadan ikiye kırabilirsiniz.
Tencereye yağ konur.
Rendelenmiş soğan ve rendelenmiş domates ilave edilir.
Yıkanmış taze fasulyeler eklenir.
Tuz ve şeker ilave edilerek ocağa konur.
10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden karıştırılarak suyunu çekmesi beklenir.
Daha sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra,tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar.

Not: Düdüklü tencerede pişirmek için de aynı işlem yapılır. Bir su bardağı sıcak su eklenerek 15 dakika kaynatılır. 

Kaynak:misyemek