27 Ağustos 2013 Salı

Sivilceli Yüze Makyaj Nasıl Yapılır Sivilceli Cilde Makyaj Teknikleri

Sivilceli Yüze Makyaj Nasıl Yapılır, Sivilceli Cilde Makyaj Teknikleri Sivilceli Cilde Nasıl Makyaj Yapıl, cilt bakımı, sivilceli cilde makyaj, sivilceli tene  makyaj nasıl yapılmalı, sivilceli yüz makyajı, sivilceli yüzlere makyaj.

Sivilceli Yüze Makyaj Nasıl Yapılır
Sivilceli cilde makyaj önerilmez. Sivilceli ciltlere makyaj uygulanacağı zaman bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir.

  • Sivilceli ciltlere makyaj yaparken fondöten, allık ve aydınlatıcı ürünler kullanılmamalıdır. 
  • Sivilceli cilde sahip genç bayanlar; ciltlerine nemlendirici sürmeden makyaja başlamamalıdır. Bu nemlendiricinin güneş kremi olması tavsiye edilir. 
  • Güneş kremi sürdükten sonra en az 20 dakika makyaj yapmak için beklemelisiniz. Cildiniz sorunlu ve kırmızı renkteki sivilcelerle yüz yüzesiniz. Bu durumda fondöten kullanımı daha fazla sivilce çıkarabilir. En iyi yol cilde hafif bir pudra kullanmaktır. 
  • Kapatıcı bir pudradan yararlanarak; sivilcelerin üzerinden geçebilirsiniz. Bu şekilde; sivilcelerin çıkıntıları hariç, renkleri kaybolacaktır. Bu çıkıntı ve pütürlerden rahatsız olarak; sakın sıkmaya kalkmayın. Zamanla hepsi geçecektir.
  • Pudra sürdükten sonra; cilt tek tona ulaşır. Kullanılacak far ve göz kalemi renkleri dilediğiniz gibi olabilir. Hatta daha koyu olursa iyi olur. Cildinizdeki sorunları gören gözleri başka bir yöne çekmek zorundasınız. Dikkat gözlere çekilirse; cildinizin sivilceli olduğu çok anlaşılmayacaktır.
  • Aynı şekilde ruj seçiminde de; dilediğiniz bir renge yönelebilirsiniz. Önemli olan cildin dokusu ile oynamamaktır.
  • Gün bitti ve sivilceli cildinizi temizlemek zorundasınız. Asla; bu şekilde uyumayı tercih etmemelisiniz. Tıkanan gözenekleriniz; size sivilce artı siyah nokta olarak geri dönecektir. Güzel bir losyonla cildinizi silebilirsiniz. Günlük bakım kreminizi de sürdükten sonra; yatabilirsiniz.