27 Ağustos 2013 Salı

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler Pürüzsüz Cilt Maskeleri

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler, Pürüzsüz Cilt Maskeleri, bebek gibi pürüzsüz bir yüz için yapılması gerekenler nelerdir, pürüzsüz bir cilt için maskeler, pürüzsüz bir cilt için bitkisel çözümler, pürüzsüz bir cilt için öneriler, pürüzsüz bir cilt için doğal yöntemler, pürüzsüz bir yüz için yapılması gerekenler, yağlı ciltler için yapılması gerekenler, sivilceler için evde yapılması gerekenler, cildi pürüzsüz yapma

Yüz İçin Nemlendirici Maske
Malzemeler: 
  • Yumurta sarısı
  • Süt
Yumurta sarısını ve bir kaşık sütü iyice karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze yayın üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Kağıt mendille silerek temizledikten sonra sırasıyla ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Kuru ve nemsiz bir cilde sahipseniz  bu maske tam size göre. Yumurta sarısı cildinizi beslerken süt nemlendirir, yumuşaklık kazandırır ve sıkılaştırır.

Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Siyah Nokta Maskesi Tarifi
Malzemeler:
  • Limon suyu
  • Yoğurt
Limon suyunu ve yoğurdu karıştırın. Bu karışımı gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze sürün,15 dakika bekletin.  Kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak durulayın.

Limon suyu cildinizi dezenfekte eder sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur.Yoğurt ise cildi besler nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Kırışık Maskesi Tarifkarşı maske
  • Kaymak
  • Elma
Soyulmuş bir elma ile üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız ya da ezerek krem kıvamına getirmeniz yeterli. Maskeyi cildinize sürdükten sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. 10 dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayarak temizleyin.

Kaymak cildinizi yumuşatır nemlendirir, elastikiyet kazandırır ve kırışıklara karşı oldukça etkilidir. Elma ise cildin diri kalmasını sağlar.

Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Yağlı Cilt Maskeleri
Malzemeler:
  • Bal
  • Süt
  • Limon suyu

Bir kaşık bal, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Maskeyi yüzünüze ve boynunuza sürün. Hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin. Daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayarak temizleyin.

Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.

Bu maskeyi ayda 2-3 defa  uygulayabilirsiniz.