10 Ağustos 2013 Cumartesi

Patatesli Kol Böreği

Patatesli Kol Böreği, patatesli kol böreği tarifi, patatesli kol böreği pişiemek, patatesli börek, yemek tarifleri, börekler, el açması patatesli kol böreği, hazır yufkadan patatesli kol böreği,  börek tarifleri, patatesli tepsi böreği, kol böreği pratik ve patatesli.

Patatesli Kol Böreği Tarifi
Malzemeleri:
  •  5 tane hazır yufka
  • 5 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir su bardağı süt
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Susam
Yapılışı:
Patatesleri  yıkadıktan sonra suda haşlayın.
Pişen patateslerin kabuklarını soyun
Bir kabın içinde püre haline getirin.
İçine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek kariştırın.
Yufkaları masanın üzerine serin ve patatesli harçtan bolca sürün.
Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin.
Tüm yufkaları bu şekilde yaparak tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz yufkaların üzerini bir bardak süt ile iyice ıslatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
İsterseniz bolca susam da serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında börekler nar gibi kızara kadar pişirin.